Kindertherapie


Integratieve Kindertherapie is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De therapie is kortdurend en heeft een oplossingsgericht karakter.

Ieder kind kan vertellen of laten zien waar hij last van heeft. Het probleem, zoals hij dit verwoordt, staat in de therapie centraal. Meestal komt dit overeen met de hulpvraag van de ouder(s). Hieraan wordt direct het te bereiken doel gekoppeld. Kinderen weten vaak goed te omschrijven hoe zij willen dat het anders wordt. De therapeut sluit steeds zodanig aan bij het kind dat ze samen helder krijgen hoe het probleem er precies uit ziet. Tegelijkertijd wordt de innerlijke kracht van het kind benadrukt of gaan we er naar op zoek. Zodoende voelt hij zich steeds sterker en kan hij gebruik maken van zijn eigen wijsheid. Uitgangspunt van de therapie is dat het kind uiteindelijk zelf, bewust of onbewust, weet wat het nodig heeft om het probleem tot een oplossing te brengen.

Kinderen vinden therapie vaak fijn, omdat ze ruimte en erkenning krijgen voor alles wat op dat moment belangrijk voor ze is. Ze kunnen hier op geheel eigen wijze mee bezig zijn. Het ene kind wil graag in gesprek gaan, het andere kind wil liever tekenen of spelen. De speciale therapeutische manier van werken wordt hierbij toegepast.

Als therapeut ben ik steeds weer benieuwd naar hoe dit kind zich voelt, hoe hij denkt, wat hij doet en hoe hij